donderdag, december 22, 2005

Sardientjes met Brandewijn...



Neem een ons of vier verse sardientjes van de plaatselijke visboer.
Was ze in een teiltje bronwater(of Bar-le-Duc), ook de binnenkanten zodat alle darmresten verwijdert zijn.
Goed afdrogen met (ongebruikt!) Kleenex Tissuepapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden, (180 graden bij heteluchtoven)
Neem de fles Brandewijn met Vanille smaak.
Neem zelf eerst een flinke slok (de fles zo aan de lippen!)
Leg de sardientjes in een kleine Römertopf.
Voeg toe:
Drie ons vers geschrapte krieltjes,
Twee takjes Rozemarijn, zo uit de tuin,
Een handje vol Oregano,
Verse Koriander, twee bosjes, en JA!, alleen de blaadjes!
Neem een flinke slok Brandewijn (de fles zo aan de lippen!)
Voeg weer toe :
Een eetlepel Marsalla,
Een theelepeltje Sambal Seroendeng, of voor de heetgebakerden
een eetlepel Sambal Settang..
Een hand vol pitloze witte druiven,
Giet hier over een 50cc gember-nat (mag de zoete zijn)
Neem een flinke slok Brandewijn (de fles zo aan de lippen!)
Voeg toe:
Één ons fijngehakte Parmaham
100 gram Groene Olijven-Tapenade (de Zuid Afrikaanse!)
Neem een flinke slok Brandewijn (de fles zo aan de lippen!)
Laat de Römertopf een half uurtje open chambreren op het aanrecht.
Zet het geheel vervolgens in de voorverwarmde oven, gedurende 45 minuten.
Opdienen met Nan-brood, of voor de minder exotischen...vers afgebakken stokbroodjes...
Ook lekker met Rammenas en Broccoli!

1 Comments:

gilde Anonymous Anoniem hysterisch...

Persoonlijk ga ik toch liever voor de Gemarineerde Ysberenrug.
helaas past die niet in de Römertopf!

26 december, 2005 17:07  

Een reactie posten

<< Home