dinsdag, juli 19, 2005

Men neme...


Twaalf wat zwaar uigevallen kwarteltjes, vers geplukt.
Een kilo rode gesnipperde ui.
Krieltjes, geschrapt en gezouten, ruim twee kilo.
Twee eetlepels cayennepeper.
Een flinke vuist échte Madras.
Zeven tenen knoflook, iets gekneusd.
Paprika, rood, geel én groen in grove stukken. Ja! Drie stuks dus!
Twee liter Witbier uit de koeling.
Anderhalf pond ananasblokjes, maar wél vers!
Pitloze druiven, die groene. 365 stuks uitgeteld..
Basilicum , zo van het land. Een hand of twee...
Zeezout uit Madagaskar, één eetlepel.
300gr Echte Boterrrrrr.
Braadslee of Römertopf, wel een beetje een grote natuurlijk.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.
Kwak alles in de Slee of Topf.
Uurtje garen.
Smullen maar!